امام طی پیامی خطاب به ملت ایران در 22 دی ماه رسماً برنامه سیاسی خودشان را اعلام کردند و اعلام داشتند که جهت تحقق اهداف اسلامی شورایی به نام شورای انقلاب اسلامی مرکب از افراد باصلاحیت و مسلمان و متعهد و مورد وثوق موقتاً تعیین شده و شروع به کار خواهند کرد. بر اساس نظر امام این شورا ماموریت خواهد داشت تا شرایط تاسیس دولت انتقالی را مورد بررسی قرار داده و مقدمات آن را فراهم سازد.
در همین پیام امام چند موضوع اساسی دیگر را مجدداً گوشزد کردند. یکی اینکه دولت شاپور بختیار غیرقانونی است و همکاری با آن شرعاً حرام و قانوناً جرم است و خواست مردم علاوه بر رفتن شاه و بر چیده شدن نظام سلطنتی، استقرار جمهوری اسلامی میباشد. هشدار دیگر امام نسبت به کودتای نظامی و توطئه شاه در آستانه خروج از ایران بود. آن موقع خیلی صحبت از تحریکات ارتش بود و اینکه کسانی چون برژینسکی مشغول تدارکات هستند و بین امرای ارتش رایزنی وجود دارد چون از بین رفتن نظام سلطنتی برای آنها غیرقابل تحمل است. امام در این پیام این موضوع را
خاطرات سیاسی- اجتماعی دکتر صادق طباطباییج. 3صفحه 143 مختص تعدادی سرسپرده و خونخوار دانستند و حساب آنها را از پرسنل شریف ارتش جدا کردند و از صاحبمنصبان و درجهداران خواستند در صورتی که چنین توطئهای در کار باشد شدیداً از آن جلوگیری کنند. از ملت هم خواستند در مقابل چنین توطئهای مجهز باشند. یک نکته مهم دیگر در پیام امام مقابله با چماق بدستان بود که در آن ایام به مردم و تظاهرات مردمی حملهور میشدند. امام با تاکید بر تداوم اعتصابات و تظاهرات افزودند: در صورتی که چماق به دستان و یا مفسدین به آنان حمله کردند، میتوانند از خود دفاع کنند اگر چه منتهی به قتل آنان شود. تصور میکنم این تصریح امام بیسابقه بود.
تشکیل شورای انقلاب هر چند در 22 دی اعلام شد اما مقدمات آن از هنگام سفر آقایان مطهری و بهشتی به پاریس فراهم شده بود. بیانیه 22 دی اثرات بسیار مهمی در تسریع روند انقلاب داشت.
خاطرات سیاسی- اجتماعی دکتر صادق طباطباییج. 3صفحه 144